Måltider                       Utrustning                         Boende                          Gemenskap

UCPA:s koncept ”Tout Compris” handlar om att erbjuda en proffsig helhetslösning för dig som vill bli bättre på din aktivitet eller sport. Boende, alla måltider, teknisk utrustning, liftkort och instruktör ingår på våra resor för att du ska kunna fokusera på att bli en bättre skid- eller snowboardåkare!

En som har en viktig och väldigt stor del i detta är instruktören.
UCPA:s skid & snowboard-instruktörer är certifierade och genomgår flera år av utbildning inom sina respektive sporter och aktiviteter för att kunna hjälpa dig i din utveckling.

Instruktörerna genomgår flera år av utbildning för att hjälpa dig i din utveckling.

Oavsett om du är en erfaren skid- eller snowboardåkare eller om du är nybörjare så finns det alltid detaljer du kan utveckla i din åkning. Detta är något som instruktörerna är duktiga på att se och något som brukar uppskattas bland deltagarna.

Instruktörerna hjälper inte bara dig med din skidåkning. De för också vidare sina kunskaper till skidlärarelever. Det kan därför hända att du har både en diplomerad instruktör och en instruktöraspirant i din skidgrupp under veckan.

Instruktörens roll handlar inte bara om att lära ut skidåkning. Det handlar lika mycket om att utbilda dig inom säkerhet som att hålla koll på väderförhållanden för att kunna planera och hitta de bästa åken för dagen till dig!
En vanligt förekommande kommentar bland resenärer under en vecka med lite sämre snöförhållanden brukar vara i stil med: ”Det var dåligt med snö, men vår instruktör hittade ändå fantastiska åk åt oss!”.

Säkerheten är en viktig del i din utbildning.

Bland de aktiviteter som utövas på glaciär krävs en ytterligare certifiering hos guiderna, dessa är då diplomerade bergsguider.

Har du bokat en aktivitet heltid åker du ca 23 h/vecka (fördelat på för- och eftermiddag) med instruktör. Har du bokat aktivitet halvtid åker du ca 11-13 h/vecka (fördelat på för- eller eftermiddag) med instruktör.

Läs mer om våra program.

Måltider                       Utrustning                         Boende                          Gemenskap