Att guide ingår på resorna har varit det som legat till grunden för UCPA:s framgångsrika koncept. Den lokala guiden har bäst lokalkännedom och vet var man hittar de bästa åken för dagen. Guiden, le moniteur, ger dig också tekniktips och verktygen för att bli en bättre skidåkare. I våra Ski-program sker skidåkningen i pist och i grupp med andra jämbördiga åkare. Grupperna är fördelade på cirka 10-12 deltagare per guide. Förutom utbildade och diplomerade guider ingår boende, helpension, liftkort och utrustning på dessa resor. Ski-programmen finns på Hel- eller Halvtid.

 

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skidåkare finns det alltid detaljer i din åkning som kan utvecklas.

Skidprogrammet Ski Heltid innebär en proffsig helhetslösning för dig som vill fokusera på att utvecklas inom skidåkning. Oavsett om du redan är en mycket duktig och erfaren skidåkare eller om du är nybörjare och vill bli bättre så hjälper guiden dig att nå nästa nivå i din skidåkning. I Ski Heltid åker du cirka 23 h med guide (fördelat på för- och eftermiddag) under din skidvecka. Perfekt både för dig som har hamnat på skidor lite senare i livet och för dig som vill förbättra tekniken innan du provar off pist.

Guiden har bäst lokalkännedom i området och vet var de bästa åken för dagen finns.

Skidprogrammet Ski Halvtid är för dig som vill ha mer tid på egen hand, men samtidigt inte gå miste om den fantastiska guiden. I Ski Halvtid åker du cirka 12 h med guide (fördelat på för- eller eftermiddag) under din skidvecka. Skidåkningen med guide sker även här i pistade områden, resterande tid i åker du i egen regi. Vi rekommenderar ändå alltid, framförallt nybörjare, att välja Ski Heltid för att du ska få ut mest av din skidvecka.

Förutom de god förutsättningarna att utveckla din skidåkning är Ski-programmen också en social upplevelse där du åker skidor och umgås med människor från hela världen.

Ski Hel- och Halvtid finns på fem olika nivåer, från nybörjare till expert. Upplägget är perfekt för er som reser i sällskap där era nivåer på skidåkningen varierar. Maximera er tid i backen och umgås på kvällarna, istället för att vänta på varandra i backen!

Skidåkning sker i grupp med andra jämnduktiga åkare. Mer tid till skidåkning och mindre väntande! 

Skidåkare och Snowboardåkare blandas inte i programmen. Snowboardåkare hänvisas istället till våra motsvarande  Snowboardprogram. Dessa finns också på Heltid och Halvtid.